Menu
EUR
Wijn van de maand: Le Clandestin

Wijn van de maand: Le Clandestin

Door: Luana Kaffka genaamd Dengler Reacties: 0
Wijn van de maand: Le Clandestin van Domaine Sainte Marie des Crozes
 
Deze maand hebben we een mooie sauvignon blanc uit 2023 voor jullie in de spotlight. Le Clandestin is een levendige wijn die een goede balans heeft tussen fruitconcentratie en frisheid. In de neus intense geuren van grapefruit en limoen, subtiel tropisch fruit en knop van de zwarte bes. Een zeer betaalbaar alternatief voor een witte Bordeaux!
 
Sauvignon blanc, de zogenaamde ‘druif van het noorden’, vind je niet vaak in Zuid-Frankrijk, maar door de droge grond van de wijngaard kan de Sauvignon Blanc druif ook hier bijzonder tot uiting komen. In deze nieuwe cuvée heeft @stemariedescrozes het druivenras het hof gemaakt, dat echt potentie laat zien om kwaliteitswijn van te maken. Het domaine is gevestigd in Corbières in de meest noordelijk gelegen plaats Douzens. Op de heuvels van Alaric, gelegen tussen Carcassonne en Lézignan, liggen de mooist gelegen wijngaarden, met een uitzonderlijk terroir. De invloeden van zowel de zee als het mediterrane klimaat zijn gunstig, met bodems van klei en kalksteen. In de wijngaarden ruik je ‘garrigue', de voor de omgeving zo bekende geur, die haar wijnen aroma’s van de tijm, lavendel en meidoorn kan geven. 
 
Deze sauvignon blanc heeft een pelliculaire maceratie gedurende 12 uur gehad en is gerijpt op droesem gedurende een maand lang, waarbij er elke dag geroerd is. De wijn is geschikt om nu te drinken, zodat de frisheid behouden blijft.
 
Geniet Le Clandestin op het terras als aperitief of bij een licht verteerbaar, fris voorgerecht. Denk aan een plateau van fruits de mer, een combinatie van Hollandse asperges en Hollandse garnalen, steak tartaar met frisse kruiden zoals peterselie en dragon, groene appel en mierikswortel. Houd je van kaas? Ga dan voor een geitenkaas in de smaakstijl van Crottin de Chavignol.
 
De wijn kun je hier vinden

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »