Menu
EUR
Ontmoet onze wijnmaker: Domaine Romanin

Ontmoet onze wijnmaker: Domaine Romanin

Door: Luana Kaffka genaamd Dengler Reacties: 0

Een bijzondere wijnmaker uit Pouilly-Fuissé

In het hart van Bourgogne, tussen de glooiende heuvels die wereldwijd beroemd zijn, ligt het pittoreske dorpje Fuissé, waar Domaine Romanin de show steelt. Deze wijnmakerij, een parel in de befaamde Pouilly-Fuissé regio, wordt met passie geleid door Denis Vervier. Denis Vervier is de vijfde generatie van de familie Vervier die woont en werkt op de wijngaard. Beide ouders van Denis komt uit een familie van wijnboeren: de wijngaarden uit Fuissé zijn van zijn vader’s familie en de wijngaarden uit Solutré-Pouilly village zijn van zijn moeders familie. Dat Denis van traditie houdt, komt dan ook niet als een verrassing. De authentieke expressies in de wijn komen voort uit duurzaam werken met het gebruik van biologische producten, handmatig oogsten, gebruik van keldertechnieken, leren van generatie op generatie en nauwgezette aandacht voor details. Hun toewijding en respect voor de natuur zorgen voor wijnen die smaken naar traditie én innovatie.

Traditie en innovatie

Bij Cour du Vin houden we van het goede leven, en deze traditionele maar toch frisse benadering van Domaine Romanin bij het wijnmaken trekt onze volle aandacht. De geoogste druiven worden naar het domaine gebracht waar ze onmiddellijk worden geperst. Het sap laten ze 12 tot 24 uur op natuurlijke wijze bezinken in de tank. Kort daarna begint de alcoholische gisting. De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks en in twee tot zes jaar oude eiken vaten gedurende zes tot twaalf maanden, afhankelijk van de AOC (classificatie) en de aromatische rijkdom per type wijn.  

 

Chardonnay als ster van de show

Chardonnay, de ster van de streek, groeit op kalkrijke bodems; ideaal voor wijnen met karakter. Domaine Romanin brengt hulde aan het terroir met wijnen die flirten met aroma’s van amandel en witte bloemen, vermengd met rijpe smaken van perzik, honing en abrikoos. En dan die bloemige en minerale toetsen, zo typerend voor Pouilly-Fuissé!

Wat ons bij Cour du Vin opvalt, is hoe veelzijdig deze wijnen zijn. Ze passen perfect bij allerlei gerechten, van vis tot foie gras. Een feest voor de smaakpapillen!

Kortom, Domaine Romanin, onder de bezielende leiding van Denis Vervier, is een must-visit voor elke wijnliefhebber. Proef en beleef het zelf!

De wijnen die bij ons verkrijgbaar zijn van Domaine Romanin:

    • Macon-Villages: Een droge, fruitige wijn met lange afdronk die wordt gemaakt van 100% chardonnay. De malolactische fermentatie, die van nature voorkomt, verhoogt het potentieel en de aromatische structuur van onze wijnen. 
    • Terroir de Fuissé: Een droge, witte wijn op hout gerijpt van 100% chardonnay. Heerlijk bij vis, kip, brie en camembert.
    • Lamure: Een complexe, droge witte wijn op hout gerijpt van 100% chardonnay. In een volgende blogpost vertellen we je alles over deze bijzondere wijn.

Meer weten over Domaine Romanin? Ontdek hier meer of bezoek de eigen website van Romanin.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »