Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille

Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille


| Door Martin Fennema
De Riesling is door het zuurtje in de mousselinesaus in dit gerecht een mooie combinatie.

Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille

 

ingrediënten voor 4 personen
500 g zalm

1 handvol hooi
peper
zout
2 takjes tijm
1 bos witte asperges
250 ml kippenbouillon
250 g zachte boter
3 eidooiers
peper
zout
1 bosje dille
1 citroen

 

Bereiden:

1. Schil de asperges. Bak ze in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de asperges af en toe om.

2. Giet er kippenbouillon bij tot de asperges half onderstaan en doe de deksel op de pan en het vuur uit.

3. Doe het hooi in een bakring in de pan met dikke bodem. Doe wat olijfolie in de pan. Bak de zalm met een takje tijm. Steek het hooi aan met een lucifer en leg een deksel op de pot. Draai de zalm om en zet het vuur uit. Zorg dat de zalm niet te hard gebakken is.

4. Snij de verse dille fijn. Meng de drie dooiers met het citroensap, water, peper en zout. Klop schuimig op zoals een sabayon op een laag vuurtje. Voeg de klontjes zachte boter toe. Zorg zeker dat de boter zacht is. Voeg de dille toe.

5. Serveer de asperges met de mousselinesaus en de gerookte zalm. 

Eet smakelijk!
 

Als je in een video wil zien hoe dit gerecht gemaakt wordt kijk dan op de website van vtm.be bij het programma de keuken van Sofie bij de recepten. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Recepten
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus Geplaatst op
Lees meer
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim Geplaatst op
Lees meer
Aspergesoep met ham en ei
Aspergesoep met ham en ei Geplaatst op
Lees meer
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille Geplaatst op
Lees meer
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges Geplaatst op
Lees meer
Asperges traditioneel met ham, ei en boter
Asperges traditioneel met ham, ei en boter Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »