Menu
EUR
Oosterse roerbakgroente met lamsnek

Oosterse roerbakgroente met lamsnek

Door: Martin Fennema Reacties: 0

INGREDIENTEN  (4 personen)  

500 g lamsnek
1 limoen
2 rode chilipeper 
Sesamolie
2 el vissaus
2 eetlepels Sojasaus

1 Komkommer
2 Lenteui
300 gram Taugé
1 komkommer
3 lente-uitjes
100 g doperwten
150 g taugé
1 bosje koriander  

BEREIDINGSWIJZE

Lamsnek is één van de smakelijkste delen van het lam, omdat het zo lekker doorregen is. De nek is een veelgebruikte spier, want hij moet de kop van het lamp omhoog houden. Dus je kunt je wel voorstellen dat er heel veel smaak in zit, maar dat het ook taai kan zijn. Daarom wordt lamsnek vaak gebruikt voor stoofpotjes. Door de lamsnek 24 uur sous vide te garen op 57 graden wordt het net zo mals en sappig als veel duurdere lamsfilet, maar minder duur en met meer smaak. Bestrooi de lamsnek met zout en peper en vacumeer. Omdat de lamsnek voor een lange tijd de sous vide in gaat op een temperatuur lager dan 60 graden, is het belangrijk na het vacumeren het vlees onder te dompelen in kokend water om de lactobacillus te doden. Ongeveer 30 seconde in kokend water is genoeg; het gaat er alleen maar om dat de rauwe kleur weg is. Haal het lamsvlees weer uit het kokende water, en gaar het ongeveer 24 uur sous vide op 57 graden. Haal het vlees na 24 uur uit de sous-vide. Dep het lamsvlees droog met keukenpapier. Dat is belangrijk om het goed bruin te kunnen bakken. Bak het lamsvlees vlot aan in een koekenpan op hoog vuur met olie, geklaarde boter, of gesmolten lamsvet. Draai het vuur uit en neem het lamsvlees uit de pan. Of bak het bruin op de bbq.

Snijd de limoen en knijp deze uit boven een kommetje. Snijd de chilipeper in ringetjes, bewaar de tweede voor de garnering. Klop het limoensap met de chilipeper, de vissaus, sesamolie en sojasaus tot een dressing.  Snijd de komkommer met een kaasschaaf in linten en gooi de zaadlijsten weg. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.  Doe de doperwten in de pan met kokend water met zout. Breng de doperwtjes weer aan de kook en zet het vuur uit. Na 1 a 2 minuten giet de doperwten af. 
Roerbak de taugé en lente-ui in een gloeiendhete pan met een dikke bodem voor +/_ 2 minuten.  Meng de komkommer, doperwten, dressing met taugé en lente ui met de dressing.   
Schik het groentemengsel op de borden en  Snijd de lamsnek in dunne plakken en schik deze op de groenten. Garneer het gerecht met de koriander en rode peper.   

smakelijk eten!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »