Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges

Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges


| Door Martin Fennema
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges is heerlijk te combineren met een Pinot Noir uit de Elzas of Bourgogne.

INGREDIENTEN
4 personen

Servereertip
Pinot Noir - Bestel hier

Paddenstoelen
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 el olijfolie
200 g kastanjechampignons
200 g shiitakes
200 g oesterzwammen
100 ml witte wijn
100 ml krachtige groentenbouillon
200 g zachte geitenkaas

Groenten
12 asperges
600 g wilde spinazie
2 el olijfolie

Opmaak bord
40 pistachenoten
4 el notenolie
1 el sojasaus

 

Bereiden:

Paddenstoelen
Pel en snipper de sjalotten en knoflook ragfijn. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de sjalotten en laat op middelhoog vuur meefruiten. Blus af met witte wijn en bouillon en laat inkoken tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen witte peper.

Asperges
Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe. Voeg de asperges toe als het water kookt. Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan op keukenpapier om uit te lekken.

Spinazie
Was de spinazie en verwijder de dikke stelen.

Spinazietaartje
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheutje olijfolie in een grote bakpan of wok. Roerbak de spinazie tot het zacht is, breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper en schep direct op een zeef. Schep in een kookring als eerst het mengsel van paddenstoelen vervolgens een dunne plak geitenkaas en als laatst de spinazie. leg ze op een bakplaatje en houd ze warm in de oven.

Asperges
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en roerbak de asperges tot ze warm zijn.

Opmaak bord
Leg de spinazietaartjes op de borden. Verdeel er asperges over. Strooi de pistachenoten erover. Schenk de sojasaus bij de notenolie en lepel eromheen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Recepten
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus Geplaatst op
Lees meer
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim Geplaatst op
Lees meer
Aspergesoep met ham en ei
Aspergesoep met ham en ei Geplaatst op
Lees meer
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille Geplaatst op
Lees meer
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges Geplaatst op
Lees meer
Asperges traditioneel met ham, ei en boter
Asperges traditioneel met ham, ei en boter Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »