Menu
EUR
Aspergesoep met ham en ei

Aspergesoep met ham en ei

Door: Martin Fennema Reacties: 0
Ingrediënten
4 personen

500 g verse witte asperges
1 liter water
40 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
2 kippenbouillontabletten
50 ml verse slagroom
peterselie
2 gekookte eieren
100 gram achterham

 

Bereiden:

1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant. Houd de schillen en onderkanten apart. 

2. Doe de schillen en onderkanten met het water in een ruime pan en laat 20 min. zachtjes koken.

3. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.

4. Doe de asperges met de bouillon in een ruime pan.

5. Breng de asperges aan de kook en zet het vuur na 10 min. uit. Laat 10 min. staan. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart. 

6. Schenk de bouillon in een aparte pan en vang de bouillon op.

7. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren.

8. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

9. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.

10. Snij de eieren in stukjes en de ham in dunne reepjes. 

11. Schep de soep in de kommen en schep het ei en de ham en peterselie in de soep. 

Smakelijk eten!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »