Aspergesoep met ham en ei

Aspergesoep met ham en ei


| Door Martin Fennema
De Chablis past goed bij deze aspergesoep. De mooie zure van de wijn gaan geel goed samen met het romige van de soep.
Ingrediënten
4 personen

500 g verse witte asperges
1 liter water
40 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
2 kippenbouillontabletten
50 ml verse slagroom
peterselie
2 gekookte eieren
100 gram achterham

 

Bereiden:

1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant. Houd de schillen en onderkanten apart. 

2. Doe de schillen en onderkanten met het water in een ruime pan en laat 20 min. zachtjes koken.

3. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.

4. Doe de asperges met de bouillon in een ruime pan.

5. Breng de asperges aan de kook en zet het vuur na 10 min. uit. Laat 10 min. staan. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart. 

6. Schenk de bouillon in een aparte pan en vang de bouillon op.

7. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren.

8. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

9. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout.

10. Snij de eieren in stukjes en de ham in dunne reepjes. 

11. Schep de soep in de kommen en schep het ei en de ham en peterselie in de soep. 

Smakelijk eten!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Recepten
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus Geplaatst op
Lees meer
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim Geplaatst op
Lees meer
Aspergesoep met ham en ei
Aspergesoep met ham en ei Geplaatst op
Lees meer
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille Geplaatst op
Lees meer
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges Geplaatst op
Lees meer
Asperges traditioneel met ham, ei en boter
Asperges traditioneel met ham, ei en boter Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »