Asperges traditioneel met ham, ei en boter
De Muscat gaat heel goed met asperges omdat deze een bittertje heeft dat ook in veel soorten groenten voor komt. Om die reden is het dus een zeer goede combinatie met groenten en dus asperges. In de Elzas worden asperges vaak gecombineerd met Muscat. Toch zijn veel mensen in Nederland gewend om Pinot Blanc bij asperges te drinken, dankzij zijn frisse zachte karakter vinden veel mensen hem lekker.
Asperges met ham, ei en boter
INGREDIËNTEN:
4 personen
2 kg asperges
4 eieren
200 gram achterham
100 gram boter
1 kg aardappelen
peterselie
Bereiden:
1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant.
2. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe. Voeg de asperges toe als het water kookt. Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan.
3. Kook ondertussen de aardappelen gaar en de 4 eieren.
4. Smelt de boter.
5. Leg de asperges, eieren, ham, aardappelen op het bord en giet de boter over de aardappelen, het ei en de asperges. Strooi wat peterselie over het bord voor de kleur en de smaak.
Eet smakelijk!
0 Reacties
Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....