Asperges met ham, ei en Hollandaise saus

Asperges met ham, ei en Hollandaise saus


| Door Martin Fennema
De Muscat gaat heel goed met asperges omdat de muscat een bittertje heeft dat ook in veel soorten groenten voor komt, dit maakt het een zeer goede combinatie. Door het zuurtje in de hollandaise is dit gerecht ook een mooie combinatie met Riesling.

Asperges met ham, ei en Hollandaise saus

INGREDIËNTEN:
4 personen

2 kg asperges
4 eieren
200 gram achterham
1 kg aardappelen
peterselie

2 grote eierdooiers (L)
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel witte wijn azijn
100 gram roomboter
zout & peper

Extra:

blender of hoge kan met staafmixer
steelpannetje

Bereiden:

1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder eventueel de onderkant.

2. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe. Voeg de asperges toe als het water kookt. Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten.

3. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan. Kook ondertussen de aardappelen gaar en 4 eieren.

4. Klop de eigeel in de blender en voeg hier een beetje zout & peper aan toe. Verhit ondertussen het citroensap en de azijn in het steelpannetje op middelmatig vuur. Houdt goed in de gaten totdat het gaat bruisen.  (Maar niet verbranden!)

5. Giet het hete mengsel van citroen en azijn voorzichtig in de blender, terwijl deze draait. Zet daarna de blender even uit. Laat vervolgens de boter smelten in de steelpan, op laag vuur.

6. Zet de blender weer aan en voeg de boter toe aan het mengsel. BELANGRIJK: Begin eerst met indruppelen van de boter en vervolgens ga je over naar een dun straaltje bijgieten. Zo kunnen de losse componenten van de Hollandaise saus rustig emulgeren met elkaar.  

7. Zet de blender uit, giet de saus over in een sauskommetje en serveer direct.

Tip: Deze saus dus echt als laatste stap in je kookprocess bereiden, want als je hem opnieuw opwarmt, gaat hij schiften!

Het recept van de hollandaise saus is afkomstig van bettyskitchen.nl

Eet smakelijk!

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Recepten
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus
Asperges met ham, ei en Hollandaise saus Geplaatst op
Lees meer
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim
Asperges met licht gerookte zalm onder een laagje schuim Geplaatst op
Lees meer
Aspergesoep met ham en ei
Aspergesoep met ham en ei Geplaatst op
Lees meer
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille
Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille Geplaatst op
Lees meer
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges
Spinazie-geitenkaastaartje met paddenstoelen en asperges Geplaatst op
Lees meer
Asperges traditioneel met ham, ei en boter
Asperges traditioneel met ham, ei en boter Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »