Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!

Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!


| Door Martin Fennema
Cyril kon 1216 flessen Cabernet Sauvignon bottelen op 10 januari 2020 en heeft deze uitgebracht in augustus 2020. Alle flessen hand genummerd op deze extra gelimiteerde release.

We gaan even terug in de tijd. 12 oktober 2019 - Château de Chambord - Frankrijk
7e wereldkampioenschap blindproeven. Hier mochten we Nederland vertegenwoordigen als team WZN (Wijnproevers Zonder Naam). Het leuke van internationale wedstrijden is dat je mooie en nieuwe contacten kan opdoen. Zo kwam ik in contact met Cyril Meidinger van het Zuid-Afrikaanse team. Een Fransman uit Straatsburg die woont en werkt voor wijnexporteur Robinson & Sinclair in Zuid-Afrika. 
Tijdens ons gesprek, en later nog meer in detail, kwamen we er al snel achter dat we een gemeenschappelijke connectie hebben in Zuid-Afrika: wijnmaker Nicholas Gebers van Post House wines. En zo was het contact gelegd.
Eind 2020 benaderde Cyril mij met de vraag of ik interesse had om zijn Cabernet Sauvignon te proeven. De eerste wijn die Cyril zelf heeft gemaakt. 

1216 Flessen met de hand genummerd


Cyril zag in het voorjaar van 2018 14 prachtige rijen wijnstokken op de Nietvoorbij boerderij in Stellenbosch. De druiven zagen er te goed uit om naar grotere producenten te worden gestuurd en te worden geblend. Dus nam hij contact op met de boerderij en kreeg hij deze druiven in handen, die ze op 15 maart 2018 hebben geoogst.
De druiven werden in gekoelde containers naar Cape Point Vineyards vervoerd en de volgende dag gekneusd. Fermentatie vond plaats gedurende 7 dagen, waarbij ze regelmatig punchdowns deden. Na fermentatie en racking werd de wijn in oude Franse eikenhouten vaten gegoten en rijpte ongeveer 15 maanden op de wijnmakerij.  
Cyril kon 1216 flessen bottelen op 10 januari 2020 en heeft deze uitgebracht in augustus 2020. Alle flessen hand genummerd op deze extra gelimiteerde release.

Label exclusief Le Kostas 2018 - Bottle 819

De wijn kreeg ook een mooie 4* John Platter, en staat genoteerd in grote wijnbars en kwaliteit restaurants in Kaapstad, in de VS en is nu ook in Nederland verkrijgbaar voor particulier en horeca.

Hij wilde een etiket dat al zijn inspiraties achter dit project samenvat. Links een tekening van Myrtos Beach in Kefalonia, Griekenland, waar hij al mijn zomers doorbracht in het huis van zijn grootmoeder, rechts zie je Straatsburg waar Cyril opgroeide, en achteraan de Tafelberg waar de wijn vandaan komt.

Santé

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Blog
MijnWijnPlein wordt Cour du Vin
MijnWijnPlein wordt Cour du Vin Geplaatst op
Lees meer
Ontmoet, proef en ervaar op Gastvrij Rotterdam van 19 t/m 21 september 2022!
Ontmoet, proef en ervaar op Gastvrij Rotterdam van 19 t/m 21 september 2022! Geplaatst op
Lees meer
Wat maakt wijn biologisch
Wat maakt wijn biologisch Geplaatst op
Lees meer
Aspergetijd
Aspergetijd Geplaatst op
Lees meer
Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!
Wanneer je een gezamenlijke passie hebt! Geplaatst op
Lees meer
We breiden uit met Domaine des Louis
We breiden uit met Domaine des Louis Geplaatst op
Lees meer
Post House Wines waar het allemaal begon voor MijnWijnPlein
Post House Wines waar het allemaal begon voor MijnWijnPlein Geplaatst op
Lees meer
Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?
Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw? Geplaatst op
Lees meer
Geschenk met een verhaal
Geschenk met een verhaal Geplaatst op
Lees meer
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »