Menu
EUR
Wijntip van de maand: Lamure van Domaine Romanin!

Wijntip van de maand: Lamure van Domaine Romanin!

Door: Luana Kaffka Genaamd Dengler Reacties: 0

In de spotlight deze maand hebben we een wijn van Domaine Romanin: Lamure.

Bij Cour du Vin zijn we altijd op zoek naar uitzonderlijke wijnen die het verhaal van hun herkomst vertellen, en de Pouilly-Fuissé "Vieilles-Vignes LAMURE" van Domaine Romanin is daar een perfect voorbeeld van. Deze wijn, afkomstig uit het zonnige hart van de Bourgogne en gemaakt van druiven van meer dan 65 jaar oude wijnstokken, is een ware expressie van terroir en traditie.

Perfecte rijping

Deze 100% Chardonnay, geworteld in klei-kalksteen bodems met een hoge dichtheid van 8000 wijnstokken per hectare, geniet van een ideale zuidelijke ligging. Dit creëert een microklimaat waarin de druiven perfect kunnen rijpen, wat resulteert in een opbrengst die beperkt is in kwantiteit, maar ongeëvenaard in kwaliteit.

Domaine Romanin heeft deze wijn met grote zorg en aandacht voor detail geproduceerd. De handmatige oogst vindt plaats op het optimale rijpingsmoment van de druiven. Bij de vinificatie wordt gekozen voor directe persing en rijping in eiken vaten van drie tot zeven jaar oud. De minimale toevoeging van zwavel en het gebruik van natuurlijke gisten benadrukken de authenticiteit en zuiverheid van de wijn.

Zijdezacht

De Pouilly-Fuissé "Vieilles-Vignes LAMURE" kenmerkt zich door een subtiel spel tussen malolactische gisting en bâtonnage, wat de wijn een zijdezachte textuur geeft. Tijdens de proeverij openbaart deze wijn zich als rijk en soepel, een getuigenis van zijn karakter en de essentie van zijn terroir. Het is een wijn die perfect past bij speciale gelegenheden, maar ook ideaal is om van te genieten in de alledaagse momenten van het leven.

Elk glas van deze Pouilly-Fuissé is een uitnodiging om de rijke wijntraditie van Bourgogne te ervaren. Een onmiskenbare keuze voor liefhebbers van kwaliteitswijnen die op zoek zijn naar een diepere connectie met de oorsprong van hun drinkgenot. 


Ontdek Lamure nu zelf.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »