Menu
EUR
Staat ze nu met leren of rubberen laarzen te werken in de wijngaard?

Staat ze nu met leren of rubberen laarzen te werken in de wijngaard?

Door: Martin Fennema Reacties: 0

Op een koude novemberdag in 2015 ontmoeten wij Christelle Alias tijdens een proeverij in Mulhouse. Wij waren door Valerie Beyer uitgenodigd, zij stond ook op deze beurs. Deze verrassende uitnodiging resulteerde in het proeven van wijnen van verschillende onbekende en reeds bekende wijnmakers uit Frankrijk, zoals Mas del Périé, Domaine Duseigneur, Domaine Rimbert en natuurlijk Domaine Sainte Marie des Crozes.
De kwaliteit van de geproefde wijnen was enorm hoog en we kwamen super geïnspireerd naar buiten.  Na een bezoek gebracht te hebben aan de wijnmakers was het voor ons duidelijk. Wij wilden deze fantastische wijnen heel graag importeren op de Nederlandse markt. Met deze karaktervolle kwaliteitswijnen uit  de Languedoc & Roussillon maken wij ons assortiment Franse wijnen nog completer.  

De de praatgrage rebelse Christelle is de vijfde generatie wijnmaker en de eerste vrouwelijke wijnmaakster binnen de familie Alias. In 2012 heeft Christelle Alias het familiedomein Sainte Marie de Crozes overgenomen van haar vader Bernard. Bernard heeft het eerder 1997 overgenomen van zijn vader. Zij heeft zich samen met haar vader het doel gesteld om biologische maar vooral eerlijke wijnen te maken. Een mooi voorbeeld zijn de beide Timeo’s.  Bij het oogsten van de wijn wordt de gehele familie opgetrommeld om de druiven zelf te plukken. Ze wil namelijk het beste van de beste druiven gebruiken voor de beide wijnen.

Martin Fennema



Meer informatie over de wijnen: Timeo


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »