Post House Wines waar het allemaal begon voor Cour du Vin

Post House Wines waar het allemaal begon voor Cour du Vin


| Door Martin Fennema
Voorjaar 2021 Heerlijk in het zonnetje een blog schrijven over wijn, de wereld is zo slecht nog niet! Met de zon komt ook een extra portie inspiratie en ik dwaal al snel van de ene mooie herinnering naar de andere. Een bijzondere wijnproeverij in Stellenbosch blijft iets langer hangen en ineens zit ik niet meer te schrijven maar ben ik aan het zoeken hoe ik de wijnen van Nick Gebers in Nederland kan krijgen..

Voorjaar 2021 Heerlijk in het zonnetje een blog schrijven over wijn, de wereld is zo slecht nog niet! Met de zon komt ook een extra portie inspiratie en ik dwaal al snel van de ene mooie herinnering naar de andere. Een bijzondere wijnproeverij in Stellenbosch blijft iets langer hangen en ineens zit ik niet meer te schrijven maar ben ik aan het zoeken hoe ik de wijnen van Nick Gebers in Nederland kan krijgen..

We gaan even terug in de tijd. Om precies te zijn naar 3 augustus 2009. We zijn aangekomen in Stellenbosch tijdens onze reis door Afrika. We vertrekken rond 10 uur naar wijnhuis Post House www.posthousewines.co.za. Na eerst even te hebben rondgekeken vinden we al snel de eigenaar, Nick Gebers, en vragen hem of het mogelijk is om wijn te proeven. We zullen even moeten wachten, want hij had een afspraak met twee Zuid-Afrikaanse sommeliers gemaakt. We konden wel gezamenlijk zijn wijnen mee proeven.

Deze Zuid-Afrikaanse sommeliers moeten blijkbaar een beetje gepamperd worden en alle registers worden opengetrokken. We beginnen met wit. Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Blueish White. Nick is niet zuinig met de hoeveel heden die hij schenkt in de proefglazen. Hij alles verteld over de wijnen, de wijngaarden, de vinificatie en de namen van de wijnen. De wijnen, die van meerdere druivenrassen worden gemaakt, vernoemt hij naar een foutief gedrukte postzegel. Heerlijk om Nick met zo veel passie en liefde over zijn wijnen te horen vertellen. De rode wijnen gaan ook open Blueish Black, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Penny Black. Deze laatste is het parade paardje van Post House. Pik zwart, vol zwaar en erg lekker. Als laatste had Nick nog een leuke verrassing, we mochten een nieuwe experimentele wijn proeven. Het zat al een tijd op vat maar was nog niet klaar. Ik kan me nog herinneren dat deze wijn fel paars was en naar banaan en cassis smaakte.  Deze wijn moest nog meer dan een jaar liggen en zou de naam Missing Virgin gaan krijgen.

Uitzicht vanuit de wijnkelders van Post House

De proeverij wordt afgesloten met een rondleiding waarna de Zuid-Afrikaanse sommeliers hun bestelling deden en privé nog een doosje of 10 bestelden. Wij kunnen niet zoveel meenemen dus namen we 2 flesjes mee. Één Penny Black en één Stamp Chenin Blanc. Gelukkig werden zijn wijnen toen der tijd in Nederland geïmporteerd. Of moet ik helaas zeggen? 

De zon gaat inmiddels hier in Riel onder. Het wordt tijd voor een heerlijk glas wijn! Ik ben blij dat ik die passie en liefde voor de wijn ook kan vinden in Frankrijk bij de wijnmakers die ik mag importeren. Maar ik heb nog veel mooier nieuws! Ik ga naast mijn huidige Franse wijnen ook de wijnen van Nick Gebers importeren samen met de wijn van Cyril Meidinger in Nederland. De wijnen zullen in de komende zomer online op voorraad zijn. Wil je de wijn proeven waarmee het allemaal voor mij begon? De Penny Black 2017 is op voorraad! Bestel hier

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Blog
Post House Wines waar het allemaal begon voor Cour du Vin
Post House Wines waar het allemaal begon voor Cour du Vin Geplaatst op
Lees meer
MijnWijnPlein wordt Cour du Vin
MijnWijnPlein wordt Cour du Vin Geplaatst op
Lees meer
Ontmoet, proef en ervaar op Gastvrij Rotterdam van 19 t/m 21 september 2022!
Ontmoet, proef en ervaar op Gastvrij Rotterdam van 19 t/m 21 september 2022! Geplaatst op
Lees meer
Wat maakt wijn biologisch
Wat maakt wijn biologisch Geplaatst op
Lees meer
Aspergetijd
Aspergetijd Geplaatst op
Lees meer
Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!
Wanneer je een gezamenlijke passie hebt! Geplaatst op
Lees meer
We breiden uit met Domaine des Louis
We breiden uit met Domaine des Louis Geplaatst op
Lees meer
Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?
Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw? Geplaatst op
Lees meer
Geschenk met een verhaal
Geschenk met een verhaal Geplaatst op
Lees meer
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »