Menu
EUR
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN

Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN

Door: Rik Boom Reacties: 0

Na een goed gevoel op het NK blindproeven in mei 2019 kwam de uitslag toch een beetje als een verassing. 1e plaats! 12 wijnen, glas voor glas, vanuit de hele wereld, zonder ook maar een enkel aanknopingspunt. Nu werd het wel heel serieus, dit betekende deelname aan het WK blindproeven.

In aanloop naar het WK hebben we veel individueel, en als team getraind onder leiding van Arend-Jaap van der Lely. Ook Fred Nijhuis had 2 mooie trainingen georganiseerd vlak voor het WK.

Het WK zelf was een mooie belevenis. Ten eerste door de prachtige locatie, Chateau de Chambord.  Op vrijdag rijden we heen. Even Bernard Fouquet in Vouvray bezoeken, 's avonds een gezellig diner in Bracieux waarbij er ontspannen wat flessen op tafel kwamen. Iedereen is de volgende dag fit.  09:00 START. 

We zitten er lekker in, zijn het snel met elkaar eens, hoewel een enkele wijn logischerwijs toch voor wat twijfel zorgt.

Als eerste leveren we ons wedstrijdformulier in en vliegen naar buiten voor een goed glas Champagne. De uitslag komt gelukkig sneller dan we denken. Geschonken flessen worden bekend gemaakt.  Dat onze gemaakte keuzes logisch waren, ondanks dat niet alles juist was, waren we het snel over eens. 

Land na land wordt opgenoemd... Nederland zit er nog niet bij.

Dan toch, 9e van de 27 landen! En dat gezien we nog niet eens een jaar samen proeven?! Na de uitslag een lunch op het chateau en snel even een bezoek aan Xavier Weiskopff in Montlouis-sur-Loire, proeven in de kelder en ook de verse oogst uit de tank.  Een gezellig diner in Chateau de Chambord, aan tafel bij het Zuid Afrikaanse team volgde. Uiteindelijk zijn we beland in het lokale restaurant van Bracieux "Le rendez-vous des gourmets" (overigens een aanrader als je in de buurt bent). Hier tot diep in de nacht de mooiste lokaal gebrouwen eau de vie en wat andere drankjes gehad. 

Dit was een korte opsomming van een topweekend.

Nu weer thuis. Het volgende NK is alweer in mei, hier zullen wij uiteraard proberen onze titel te verdedigen!

Graag willen we iedereen bedanken voor de support. Vrienden en familie die inmiddels al jarenlang het gezeur over wijn aanhoren, maar mij toch steeds weer op de proef stellen of overal naartoe sturen.Iedereen die geconfronteerd wordt met de social media wijn spam.

De wijnimporteurs waar we graag mee samenwerken, en altijd veel kunnen/mogen proeven.
Fred Nijhuis en Natascha Nijhuis voor de organisatie van het NK, en als steun/verslaggevers op het WK.
Constance Koningsberger Photography voor de foto’s in aanloop naar het NK/WK.
Le Vin en direct voor het beschikbaar stellen van het prijzengeld.
Oger Antwerpen voor de kleding tijdens het WK.

Uiteraard het team!

Coach/trainer Arend-Jaap van der Lely - Wijn op Dronk
Martin Fennema - MijnWijnPlein
Anton Silletti- Silletti Vof
Jarno de Graaf- Liefhebber pur sang
Rik Boom - Jéroboam Wijn

Een link naar het artikel met de volledige uitslag, lijst met wijnen en deelnemers: Lees meer


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »