Menu
EUR
De wijnen van Domaine Bastien Jolivet moet je geproefd hebben!!

De wijnen van Domaine Bastien Jolivet moet je geproefd hebben!!

Door: Martin Fennema Reacties: 0

In 2017 ontmoeten we Bastien Jolivet* voor het eerst in maart tijdens Prowein. Als we een maand later Bastien bezoeken, neemt hij ons mee voor een tour langs de wijngaarden en kelder. Na een uitgebreide proeverij, zijn we echt verrast! Hij vertelt honderduit over zijn wijnen, het werk, het bedrijf en de processen. De wijnen zijn fantastisch en je zou nooit hebben gedacht dat deze jongen pas 4 jaar bezig is in zijn eigen bedrijf, dit kan produceren. Voor zijn start heeft hij natuurlijk stage gelopen bij verschillende gerenommeerde Franse wijnboeren en in Nieuw Zeeland en Zuid Afrika. Maar petje af. We proeven ook nog even wat wijnen die op vat liggen. Als hij merkt hoe enthousiast wij zijn, proeven we bijna alle vaten wat erg leerzaam is.

Domaine Jolivet - Bastien Jolivet

Met een tour langs de wijngaarden bekijken we ook zijn nieuwe percelen. Deze heeft hij afgelopen winter ontbost en in het voorjaar beplant. Het is een stuk grond dat op de top van de heuvel ligt op de zuidhelling. Bastien verwacht veel van deze nieuwe grond en stokken. Nog even wachten tot we ook daadwerkelijk wijn van dit perceel kunnen proeven. 

Domaine Jolivet - Bastien Jolivet

Tijdens de MijnWijnPlein #tourdefrance 2018 hebben we ook Bastien een bezoek gebracht. We proefden hier de Viognier 2017. Veelbelovende wijn maar zal door zijn lage opbrengst ook dit jaar nog niet beschikbaar zijn. Clef de Sol 2016 is even mooi als die van 2015. Iedere wijn die we proefden kwam uit een ander vat en van een andere wijngaard. Voordat we de Syrah van 2017 konden proeven, liet Bastien ons het verschil proeven tussen de jaargangen 2015 en 2016. Goed om te weten hoe ze zich tot elkaar verhouden en hoe 2017 zich kan gaan ontwikkelen. We zullen het in de toekomst weten. Misschien zal er over 1-2 jaar ook een nieuwe 1907 van 2017 op de markt komen, maar niets is zeker. 

Bastien Jolivet is een veelbelovende wijnmaker en zijn wijnen moet je geproefd hebben!!

Achtergrond:
*Domaine Jolivet is een wijnhuis gelegen in Saint-Jean de Muzol, AOC Saint-Joseph in de Noordelijke Rhône. Bastien een jonge wijnmaker uit Saint Joseph in de Rhône van 29 jaar, vol energie en fanatisme. Het is de zoon van Alain Jolivet, een echte boer, die fruit, graan en ook druiven verbouwd. Zijn opa is begonnen met druiven verbouwen en verkocht deze net als zijn vader aan de coöperatief. In Saint-Jean-de-Muzols heeft Bastien samen met zijn vader, 11 hectaren Saint-Joseph met ruim 9 hectare aan syrah en ruim één hectare met witte wijnstokken. Bastien verbouwt hoofdzakelijk Syrah, Roussanne, Marsanne en een beetje Viognier.

Saint Joseph is als AOC opgericht in 1956. Het dorp Saint-Jean de Muzols was een van de oorspronkelijke dorpen. Deze dorpen liggen bijna geheel op granietgevormden stijle hellingen waarop de wijnbouw zeer arbeidsintensief met als resultaat mooie karaktervolle wijnen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »