Menu
EUR
De eerste asperges zullen snel de kop op steken.

De eerste asperges zullen snel de kop op steken.

Door: Martin Fennema Reacties: 0

In Nederland kennen we vooral witte asperges en groene asperges maar er zijn ook paarse asperges. De witte zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de groene en paarse asperges groeien boven de grond en hebben wel de zon gezien. Aangezien het aspergeseizoen kort is moet je ervan genieten zolang het kan. Officieel duurt het aspergeseizoen vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni maar vaak zijn ze eerder verkrijgbaar. 

In Nederland drinken we meestal pinot blanc bij asperges maar in de Elzas heb ik ontdekt dat je bij de asperges ook Muscat en Riesling kunt drinken. Muscat is volgens de Elzasser de enige echte aspergewijn ongeacht hoe je hem klaarmaakt en wat je erbij eet. Hij bevat een bittere stof die de smaak van nagenoeg alle jonge, frisse witte wijnen om zeep helpt. De aroma’s verdwijnen, en een saaie wijn met zuren blijft over. Alleen bij Muscat gebeurt dat niet. Die blijft dartelen. Het fijne bittertje in Muscat sluit een verbond met het aspergebitter. Dat pact laat de overige smaakcomponenten van zowel de asperge als de wijn in hun waarde.
Riesling wordt vaak met asperges in combinatie met vinaigrette of mousselinesaus gegeten.

Eet smakelijke en geniet van karaktervolle wijnen!

Groet,
Jet en Martin

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »