Aspergetijd

Aspergetijd


| Door Renske Gerritse
Asperges zijn één van de mooiste en lekkerste groenten van de lente. Het seizoen van de Nederlandse asperges begint elk jaar officieel in april en duurt tot Sint Jan op 24 juni.

Klik hier voor de wijnen uit het seizoen

Asperges zijn één van de mooiste en lekkerste groenten van de lente. De asperge werd voor het eerst als groente gemeld door de Grieken, of zij de plant ook teelden of alleen verzamelden uit het wild, is onduidelijk. In Nederland vindt de teelt van asperges vooral plaats in Noord-Brabant en Noord-Limburg. Het is een echt seizoensproduct, wat jammer is voor de liefhebbers. De verkoop begint elk jaar officieel in april en duurt tot Sint Jan op 24 juni.

Er zijn verschillende soorten asperges. De witte variant is in het donker onder de grond gegroeid en vroeg gestoken, op het moment dat zijn kopje net een paar millimeter boven de grond kwam. De paarse asperge is al langer boven de grond als hij gestoken wordt. Wanneer de stengel tussen de 17 en 22 cm lang is en net boven de grond is gestoken, dan is er sprake van een groene asperge. Deze worden maar op zeer kleine schaal geteeld in Nederland.

Witte asperges hebben een zachte smaak en een kenmerkend aroma. De groene asperge, smaakt sterker en kruidiger.

Asperge seizoen

Asperges goed voor je gezondheid

De asperge bevat van nature veel voedingsvezels, deze dragen bij aan een goede spijsvertering, daarnaast helpen ze ook bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. Asperges zijn ook rijk aan vitamine K, deze is belangrijk voor de botopbouw en de bloedstolling. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C en foliumzuur. Deze twee, samen met de natuurlijke suikers, ondersteunen de werking van je hersenen. Je kunt dus stellen dat deze natuurlijke vitaminebommetjes zorgen voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van huid tot bloedstolling en van botten tot haar.

Maar bovenal zijn asperges heerlijk! Goed te verwerken in smakelijke gerechten, natuurlijk vergezeld door een mooie wijn.

Sinds 2020 leveren wij de bijpassende wijnen aan familie Leyten, om de door hun op duurzame wijze geteelde asperges te vergezellen. Het witte goud en de Elzas wijnen vormen een gelukkig huwelijk. Ze laten elkaars smaken volledig tot hun recht komen en schitteren.

Klik hier voor de wijnen uit het seizoen

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
Blog
MijnWijnPlein wordt Cour du Vin
MijnWijnPlein wordt Cour du Vin Geplaatst op
Lees meer
Ontmoet, proef en ervaar op Gastvrij Rotterdam van 19 t/m 21 september 2022!
Ontmoet, proef en ervaar op Gastvrij Rotterdam van 19 t/m 21 september 2022! Geplaatst op
Lees meer
Wat maakt wijn biologisch
Wat maakt wijn biologisch Geplaatst op
Lees meer
Aspergetijd
Aspergetijd Geplaatst op
Lees meer
Wanneer je een gezamenlijke passie hebt!
Wanneer je een gezamenlijke passie hebt! Geplaatst op
Lees meer
We breiden uit met Domaine des Louis
We breiden uit met Domaine des Louis Geplaatst op
Lees meer
Post House Wines waar het allemaal begon voor MijnWijnPlein
Post House Wines waar het allemaal begon voor MijnWijnPlein Geplaatst op
Lees meer
Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw?
Waarom worden er steeds meer paarden gebruikt in de wijnbouw? Geplaatst op
Lees meer
Geschenk met een verhaal
Geschenk met een verhaal Geplaatst op
Lees meer
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN
Het mocht allemaal geen naam hebben... WZN Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Login|Registreer
Or sign up here
Favorieten
Je hebt geen items in je lijst.
Winkelwagen
Je hebt geen artikelen in je winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »