Menu
EUR
Aspergetijd

Aspergetijd

Door: Renske Gerritse Reacties: 0

Klik hier voor de wijnen uit het seizoen

Asperges zijn één van de mooiste en lekkerste groenten van de lente. De asperge werd voor het eerst als groente gemeld door de Grieken, of zij de plant ook teelden of alleen verzamelden uit het wild, is onduidelijk. In Nederland vindt de teelt van asperges vooral plaats in Noord-Brabant en Noord-Limburg. Het is een echt seizoensproduct, wat jammer is voor de liefhebbers. De verkoop begint elk jaar officieel in april en duurt tot Sint Jan op 24 juni.

Er zijn verschillende soorten asperges. De witte variant is in het donker onder de grond gegroeid en vroeg gestoken, op het moment dat zijn kopje net een paar millimeter boven de grond kwam. De paarse asperge is al langer boven de grond als hij gestoken wordt. Wanneer de stengel tussen de 17 en 22 cm lang is en net boven de grond is gestoken, dan is er sprake van een groene asperge. Deze worden maar op zeer kleine schaal geteeld in Nederland.

Witte asperges hebben een zachte smaak en een kenmerkend aroma. De groene asperge, smaakt sterker en kruidiger.

Asperge seizoen

Asperges goed voor je gezondheid

De asperge bevat van nature veel voedingsvezels, deze dragen bij aan een goede spijsvertering, daarnaast helpen ze ook bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. Asperges zijn ook rijk aan vitamine K, deze is belangrijk voor de botopbouw en de bloedstolling. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C en foliumzuur. Deze twee, samen met de natuurlijke suikers, ondersteunen de werking van je hersenen. Je kunt dus stellen dat deze natuurlijke vitaminebommetjes zorgen voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van huid tot bloedstolling en van botten tot haar.

Maar bovenal zijn asperges heerlijk! Goed te verwerken in smakelijke gerechten, natuurlijk vergezeld door een mooie wijn.

Sinds 2020 leveren wij de bijpassende wijnen aan familie Leyten, om de door hun op duurzame wijze geteelde asperges te vergezellen. Het witte goud en de Elzas wijnen vormen een gelukkig huwelijk. Ze laten elkaars smaken volledig tot hun recht komen en schitteren.

Klik hier voor de wijnen uit het seizoen

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €149,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »