Categorie: Lichte, fruitige rode wijnen
Proefnotitie
 Kleur: Robijnrood 
Geur: Fris, kruidig en fruitig 
Smaak: Rondheid en een fijne structuur van tannine 
Afdronk: Redelijk lang 
Gelegenheid: Als aperitief of bij de maaltijd 
Vleesgerechten: Spaghetti al lardo met lente ui en een pepertje 
Vegetarisch: Gevulde aubergine
Informatie 
Druivenras: 20% Merlot, 40% Abouriou en 40% Cabernet franc 
Bijzonderheden vinificatie: Handmatige oogst, sorteren in de wijngaard en op de sorteertafel, merlot en cabernet franc gisten in open betonnen vaten gedurende 10 à 15 dagen, abouriou gist ondertussen op basis van koolzuurweking (macération carbonique), 12 maanden in groten houten vaten en oude kleine houten vaten
Wijnbouw: Biodynamisch, demeter gecertificeerd 
Bewaarpotentieel: 5 tot 7 jaar 
Applicatie: Côtes du Marmandais 
Karafferen: Nee 
Leeftijd van de wijnstokken: 15 jaar 
Bodem: Klei, kleiskalksteen
