Categorie: Complexe rode wijnen in balans
Proefnotitie
Kleur: Helder robijn
Geur: Uitbundige rode bessen en zwarte peper
Smaak: Gepolijste texturen, fris, vol, krachtig, complex
Afdronk: Lange, complexe en intense afdronk
Gelegenheid: Bij de maaltijd
Vleesgerechten: Geroosterde Provençaalse lamsbout met boontjes, tomaat en olijven
Kaas: Oude Goudse, Roquefort, Stilton
Informatie
Druivenras: 100 jaar oude Grenache
Bijzonderheden vinificatie: Afhankelijk van het oogstjaar, worden de druiven wel of niet ontsteelt; de sappen worden gevinifieerd op inheemse gisten gedurende 4 tot 5 weken in cementvaten en vervolgens 18 maanden rijping in kleine houten vaten.
Wijnbouw: Biodynamisch
Bewaarpotentieel: Ruim 10 jaar
Applicatie: Châteauneuf-du-Pape
Karafferen: Ja het liefst een paar uur van te voren
Leeftijd van de wijnstokken: De oudste wijnstokken zijn 135 jaar oud, gemiddeld 100 jaar oud
Bodem: kalkzandsteen en grind van de plaats "Colombis"
Opbrengst: 15 ha/hl