Categorie: Fluweelachtige rode en licht gekruid
Proefnotitie
Kleur: Robijnrood
Geur: Zwart fruit en bloemen
Smaak: Rond met zachte tannine en een prima structuur
Afdronk: Prima
Gelegenheid: Als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: Eendenborst met sinaasappelsaus
Vegetarisch: Risotto met Tete-de-Moine en truffelolie
Kaas: Carre de l’Est, oude of overjarige Goudse, Tete-de-Moine
Informatie
Druivenras: Syrah
Bijzonderheden vinificatie: Late oogst voor een perfecte rijping, ontsteelt, 18 dagen maceratie met een warme postmaceratie om alle fijne tannines te extraheren, malolactische gisting in rvs tanks.
Wijnbouw: Biologisch in conversie
Bewaarpotentieel: 4 jaar
Applicatie: Crozes-Hermitage
Karafferen: Nee
Leeftijd van de wijnstokken: Jong
Bodem: Verweerd zand, klei en keien.