Categorie: fluweelachtige rode en licht gekruid
Proefnotitie
Kleur: robijnrood met paarse zweem
Geur: rode bessen, pruimen, bosbessen
Smaak: soepel rond zacht en fris
Afdronk: redelijk lang
Gelegenheid: als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: chorizobakje met aardperenpuree, wilde paddenstoelen, compote
Vegetarisch: chili sin carne
Informatie
Druivenras: mourvèdre, syrah, carignan, cinsault
Bijzonderheden vinificatie: de oogst gebeurd handmatig waardoor er al een groffe selectie hierin selecteert men al de beste trossen. Hierna haalt men op tafels de slechte druiven uit de trossen zodat alleen de goede druiven in de tank komen. Voor het maken van de wijn worden geen gisten toegevoegd. Alleen de natuurlijke gisten van de druif worden gebruikt. De druivenrassen worden afzonderlijk gefermenteerd in tanks. Na het rijpen wordt hiervan een assamblage gemaakt.
Wijnbouw: biodynamisch gecertificeerd
Bewaarpotentieel: 6 jaar
Applicatie: Saint Chinian
Karafferen: nee
Leeftijd van de wijnstokken: 60 jaar (60%); 10 jaar (30%)
Bodem: leisteen
Opbrengst: 30 hl/ha