Categorie: Krachtige rode wijnen met tannines
Proefnotitie
Kleur: Robijnrood
Geur: Rood fruit, vegetale aroma’s van gemalen gras en peper
Smaak: Frisheid, zachte tannines, harmonieus, kruidigheid
Afdronk: Lang
Gelegenheid: Als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: Biefstuk of tournedos met gebakken sjalotten en rode wijn saus
Vegetarisch: Gevulde aubergine met kikkererwten
Informatie
Druivenras: 50% Cabernet franc, 30% Merlot, 20% Syrah
Bijzonderheden vinificatie: Gisting op natuurlijke wijze met behulp van inheemse gisten. 100% ontsteeld, open betonnen tanks, maceratie 2 tot 3 weken met zeer milde extracties. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. 17 maanden gerijpt in foudre en barrique.
Wijnbouw: Biodynamisch, demeter gecertificeerd
Bewaarpotentieel: Ruim 10 jaar
Applicatie: Côtes du Marmandais
Karafferen: Ja
Leeftijd van de wijnstokken: 30 - 40 jaar
Bodem: Klei, kalkkalksteen
Opbrengst: 15 to 35 ha/hl