Proefnotitie
Aanzet in de neus is intens met zwart fruit als braam, pruim en kers. Aroma’s van kruidnagel en vanille. Geur van paarse viooltjes geeft de neus elegantie. Tikkeltje rokerig. Wijn met veel body, vlezige als in dikke kersen en gerookt vlees. Goede tannine structuur een wijn die daarnaast ook frisheid geeft mede door de kalkrijke bodem. Enorme lengte en bewaarpotentie.
Genieten bij
Gelegenheid: maaltijd, hoofdgerecht
Visgerecht: (hele) zeebaars van de bbq, gegrilde Provençaalse groenten
Vleesgerecht: Gebraden eendenbout, cavalo nero, aardpeer, cèpes
Kaas: -
Beschrijving
Druivenras(sen): Syrah, cabernet sauvignon
Vinificatie: Traditionele fermentatie in cementvaten gedurende 10 tot 12 dagen met overpompen en rijping in vaten.
Houtopvoeding: ja, deels in nieuwe eikenhouten vaten
Bewaarpotentieel: tot 5 – 10 jaar na oogst.