Categorie: Fluweelachtige rode en licht gekruid
Proefnotitie
Kleur: Licht granaat rood
Geur: Vers fruit zoals kersen en aardbeien, een hint van zoethout
Smaak: Fris, aards, elegant, sappig, vol
Afdronk: Redelijk lang
Gelegenheid: Als aperitief of bij de maaltijd
Vleesgerechten: Boeuf Bourguignon of coq au vin
Vegetarisch: Gevulde courgette
Informatie
Druivenras: Pinot Noir
Bijzonderheden vinificatie: De druiven worden handmatig geoogst en gesorteerd. Een 3-5 dagen durende koude maceratie voor de gisting begunstigt de kleurextractie en geeft zachtere en fruitigere wijnen. Vinificatie duurt 12 tot 19 dagen in betonnen tanks met temperatuur gecontroleerde vergisting. De wijn van onder uit het gistingsvat naar boven, over de bovendrijvende schillen en pitten gepompt. Hierna rijpt de wijn 18 maanden: 12 maanden in eiken vaten en 6 maanden in de rvs tank. De rode wijnen worden niet gefilterd.
Wijnbouw: Biologisch maar niet gecertificeerd
Bewaarpotentieel: 8 jaar
Applicatie: Mercurey
Karafferen: Nee
Leeftijd van de wijnstokken: 55 jaar
Bodem: Klei en kalksteen
Opbrengst: 44 ha/hl