Categorie: Complexe rode wijn in balans
Proefnotitie
Kleur: Donker rood
Geur: Fruitig, rijpe zwarte bessen, zoethout en peper
Smaak: Vol, zachte tannine, elegant, origineel, complex
Afdronk: Zeer lang
Gelegenheid: Bij de maaltijd
Vleesgerechten: Smeltend zachte sukade met salsa verde
Vegetarisch: Truffelrisotto met paddenstoelen en wilde spinazie
Kaas: Oude goudse kaas
Informatie
Druivenras: Merlot, Cabernet sauvignon, Négrette
Bijzonderheden vinificatie: De druiven worden met de hand geplukt, daarna zacht geperst en het sap wordt door middel van een lange gisting van 10 tot 12 dagen op vat gefermenteerd, zonder toevoeging van gist of enzymen. Malolactische gisting en rijping voor een periode van 18 maanden waarvan 7 op gebruikte eiken Bourgondische vaten van de beste eiken van het woud van Tronçais.
Wijnbouw: Biologisch gecertificeerd
Bewaarpotentieel: 10 tot 15 jaar
Applicatie: IGP Val de Loire
Karafferen: Nee
Leeftijd van de wijnstokken: 15 jaar
Bodem: Klei en kalksteen
Opbrengst: 30 ha/hl