Categorie: Krachtige rode wijnen met tannines
Proefnotitie
Kleur: Diep paarsrood
Geur: Bloemen, peper, garrigue, cassis, frambozen
Smaak: Intens, fris, soepel, fijne tannine, fruit
Afdronk: Lang en intens
Gelegenheid: Bij de maaltijd
Vleesgerechten: Stoofpot van rundvlees in wijnsaus met olijven
Vegetarisch: Spruitjes, paddestoelen en kastanjes met Reblochon (kaas)
Kaas: Reblochon
Informatie
Druivenras: Syrah
Bijzonderheden vinificatie: Ontsteelde oogst, vinificatie in cementvaten op inheemse gisten, gerijpt in oude grote houten vaten gedurende 12 maanden
Wijnbouw: Biodynamisch
Bewaarpotentieel: Ruim 10 jaar
Applicatie: Lirac
Karafferen: Ja, een uur voor serveren
Leeftijd van de wijnstokken: 50 jaar
Bodem: Zand en löss met rolkeien