Spaghetti met lamsrugfilet
voor 4 personen
Ingrediënten
400 gr spaghetti
600 gr lamsrugfilet
1 rode peper
olijfolie
knoflook
rozemarijn
thijm
Kook water voor de pasta, voeg zout toe.
Haal de lamsrugfilet op tijd uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm een koekenpan en voeg een beetje olijfolie toe. Bestrooi de lamsrug met zout en peper. Bak de filets aan beide kanten bruin. ongeveer 1 minuut per kant. Zet het vuur zachtjes en voeg een klontje roomboter toe. Bak de lamsrugfilet zodat deze de juiste mate van gaarheid heeft. Haal de lamsrugfilet uit de pan en verpak deze in aluminiumfolie.
Pasta toevoegen aan het kokende water.
De fijngesneden rode peper, knoflook, tijm en rozemarijn toevoegen aan het braadvet van de lamsrugfilet in de koekenpan. Dit een paar minuten op klein vuur laten bakken.
Pasta afgieten en bij de peper en knoflook voegen.
De lamsrugfilet uit het aluminiumfolie halen en het vleessap bij de pasta gieten. De lamsrugfilet in dunne plakjes snijden.
Draai de pasta op een vork en leg dit zo op een voorverwarmd bord. Leg de lamsrugfilet hier bovenop.